Velkommen til helvetet

Katten og hjernen.

Jeg får begynne med katten. Den er ikke like komplisert.

Katten gjør som den vil og det er ikke mulig å bestemme over den.

Den stikker av og kommer tilbake når den har lyst. Ligger mest i sofaen og skal helst ut midt på natten når jeg sover som best.

Ovennevnte er observasjoner gjort uten tanker eller følelser tilknyttet. Sånn fungerer også hjernen. En observator som registrer hva som skjer uten å ta hensyn til hvilke følelser og tanker det bringer frem.

Katten

Det går ikke å kontrollere hverken katten eller hjernen, men vi prøver mange ganger. Uten spesielt gode resultater. Det vet i alle fall alle som har katter. Både katten og hjernen gjør som de vil og følger sin naturlige drift uten å bry seg med hva vi tenker og føler.

Når vi prøver å kontrollere katter blir de lett hysteriske.

Prøv for eksempel å tvangskose en katt gjennom å holde den godt trykt inntil brystet i mer enn 5 sekunder.

Det går ikke og blir lett vondt hvis du ikke slipper den.

Eller klapp den et sted den ikke liker. Da er den raskt vekke eller setter kanskje klørne i deg.

Prøver du å kontrollere hjernen skjer det samme, foruten at den ikke lager fysiske sår i deg. Dermed er egentlig ikke hjernen så veldig komplisert likevel.

Kanskje faktisk katten er verst…

Katten bare gjesper

Uansett, det handler bare om å forstå den naturlige driften og la både katten og hjernen leve sitt eget liv uten tvang, for da har de det som plommen i egget og koser seg. Verre er det ikke.

Problemene oppstår først når vi ikke lar katten og hjernen gjøre som de vil, eller ikke gir de den maten de liker og trenger. Da blir det gnål og kvernen maler.

Ettersom en katt ikke kan gå på butikken og velge maten selv, må vi prøve oss frem. Her er det vi mennesker som har kontrollen og forhåpentligvis er vi dyrevennlige og opptatt av at katten skal ha det godt og kose seg.

Det samme gjelder med hjernen. Vi har kontrollen gjennom at vi kan gi hjernen det den har lyst på og trenger. Derfor må vi når kvernen er i gang og maler på det samme om og om igjen uten å bli fornøyd, rett og slett bare finne den rette maten så hjernen holder kjeft og vi får fred i hverdagen.

Det er veldig lett å bli gal av en intens katt som ikke er særlig fornøyd med tilværelsen. Som midt på natten når det er nød og katten MÅ på do. Og da hjelper det å gjøre noe med saken. Som å kjapt flenge av seg dynen og rase ut i gangen for å åpne døren. Alternativt kan man jo slippe ut katten om kvelden å slippe hele greien.

Sånn kan du også gjøre med hjernen. Men for det første er det ikke alltid like lett å vite hvor døren er hvor du skal slippe ut problemet, og for det andre er vi ofte ikke sikker på hva behovet er. Derfor er vi nødt til å lære å kjenne hjernen, hvordan den fungerer og behovene som jevnlig må dekkes for at vi skal oppleve fornøyelse.

Det er også veldig lurt å jobbe forebyggende i forhold til hjernen, så det ikke oppstår krise og man plutselig er i en situasjon tilsvarende som med katten midt på natten.


Med dette ønsker jeg deg hjertelig velkommen til bloggen om helvetet.

Og hjernen.

Som bare er et helvete når vi ikke forstår den.

Innlegg om hvilken mat hjernen trenger kommer etter hvert.

Ta kontakt med meg hvis du vil begynne å lære kjenne hjernen og kose deg som katten!

Nille 6 år lever som en konge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *