Notere & Harmonere

Nå er det Din tid

Sett deg ned med penn og notatblokk et sted hvor du ikke forstyrres av noe eller noen. Du skal ikke skrive en eneste setning – bare notere enkle ord.
Det kan være ubehagelig å være alene med sine egne følelser, men forutsetning for å lykkes med teknikken er å gi seg selv rom til å kjenne.
Gjennom å svare ærlig på de veiledende spørsmålene inntil du er tom for ord, går du over i en emosjonelt harmonisk tilstand.
Når du er ferdig harmonert, hiver du papiret du notert deg på.

Enkelt og effektivt

Du skal ikke i dybden og finne ut hvorfor du føler som du gjør. Følelsene skal bare harmoneres. Du kjenner følelsen du har i øyeblikket og noterer den.

Når du noterer gjør du en usynlig opplevelse synlig, i form av ord på et papir. Du omdanner noe abstrakt til å vises konkret, hvilket gir effekt. Du ser ordet og innser at du faktisk føler på den måten, og følelsen slipper taket. Du responderer positivt på at det er godt å bli sett, til tross for at det bare er Du som ser Deg og Din opplevelse i gitt øyeblikk.

Effekten opplever du allerede i første runde. Bruk teknikken så ofte du vil, men husk at kroppen også trenger litt tid for å henge med. Strukturer (holdninger) endrer seg og det kjenner du. Lytt til kroppen og ta deg en dupp etter gjennomgang hvis du har anledning til det. Notere og harmonere gjerne rett før du legger deg om kvelden. Da blir du som regel naturlig trøtt og kroppen får jobbe i fred med endringen over natten.

1. Noter hva du opplever Nå

Begynn med ordet til den første følelsen du kjenner akkurat nå, og fortsett inntil det ikke er flere ord å finne. Ikke tenk – du skal føle/kjenne ord som stemmer med deg for øyeblikket. Ta deg litt god tid. Du merker når du er ferdig. Det stopper og kanskje kommer tårene. Tillat deg å gråte ut i tilfelle, da leger du emosjonelle sår.

Ingen ord er feil – alle ord som resonerer med deg er rett, og de skal bare ut. Det kan være ett, tre eller femten ord. Det er ulikt fra gang til gang og kanskje du en dag trenger fylle en hel A4-side. Bruk følgende spørsmål hvis nødvendig.

  • Hva føler jeg?
  • Hvordan kjenner jeg meg?

Det kan for eksempel se ut så her på papiret: ubehag, stresset, ubekvem, alene, sliten, opprørt, forbannet, lei meg, skuffet, irritert, forvirret, oppgitt, fortvilet, redd, deprimert, angst, panikk, osv.

2. Det lysner

Når du har notert deg ferdig tillater du deg å være litt stille. Hele opplevelsesmomentet harmoneres. Noen minutts ro og dype pust så legger bølgene seg. Du har nå harmonert deg selv bevisst og tatt kontroll på en måte som løfter istedenfor å skade deg. Helt enkelt fordi du utligner emosjonell ubalanse heller enn å lide i stillhet og undertrykke følelsene.

Hele effekten av harmoneringen opplever du ofte ikke før du sovet på det over natten. Da er også tankene på plass. Du tenker gjerne litt annerledes enn tidligere og får innsikter du ikke tidligere hatt. Det er interessant og godt å ta ansvar på denne måten. Hver gang du tar en runde på papiret skaper du ny verdi, og livet blir bare bedre og bedre når du aktivt harmonerer og tar vare på deg selv. Uansett har alle godt av litt emosjonelt stell innimellom.

Vil du ha personlig veiledning eller hjelp til mer dyptgående og målrettet arbeid finner du min kontaktinformasjon under Tjenester